La realitat actual del mercat assegurador mundial

Infinitat de notícies, articles, xifres, opinions, etc… al voltant del COVID-19 i les assegurances sobre cancel·lació d’esdeveniments han omplert i omplert pàgines de mitjans de tot el món.

El bombardeig d’informacions sobre aquest esdeveniment o est altre i les seves possibles cobertures sobre el COVID, teories sobre les pòlisses en altres mercats, fake news, etc… ha estat present en el nostre dia a dia des de fa 6 mesos.

La realitat del nostre mercat és que els contractes exclouen els efectes de les pandèmies i que la compra de l’extensió abans de la seva aparició, en cas d’haver-se plantejat, hagués estat rebutjada pel seu alt cost. Què Wimblendon (l’únic gran eslam que ho tenia) o els JJOO (que se celebren cada 4 anys) tinguessin extensió no és indicatiu de tot el mercat d’esdeveniments esportius, culturals, musicals, etc… el tinguessin. Com anècdota, hi havia contractes a França que tenien “extensió per a malalties transmissibles”, però excloïen les derivades de qualsevol malaltia relacionada amb el SARS, com és el cas del COVID-19.

La pandèmia ha caigut sobre nosaltres afectant la salut i vida de les persones, produint incomptables pèrdues per interrupció d’activitat que van des dels petits negocis a les grans multinacionals, causat la paralització de rodatges programades en centenars de pel·lícules i sèries, cancel·lat i/o ajornat els majors esdeveniments esportius del planeta i per descomptat posant potes enlaire tot el nostre modus vivendi de la música en viu. Tots els sectors econòmics productius del món capitalista s’han llançat a la cerca d’una possible assegurança que cobreixi les pèrdues.

Les asseguradores continuen treballant malgrat la incertesa

El mercat assegurador mundial també s’ha vist afectat. Sis mesos després de l’aparició del COVID-19 i amb la incertesa de la durada d’aquesta crisi, encara no és capaç d’avaluar les conseqüències directes i indirectes de la pandèmia.

Les pèrdues directes repartides entre sinistres (el 90% del qual es troba als Estats Units) i pèrdues d’ingressos, que els experts avaluen en 2 vegades les pèrdues que van ser causades pel 11-S. Així mateix, també trobem les pèrdues indirectes derivades de les tensions en mercats financers i la caiguda de les carteres d’inversió, que fan preveure es dobleguin aquests números.

La incertesa actua automàticament sobre els mercats asseguradors. En determinades línies de negoci, ja han duplicat les taxes en relació amb fa tres o quatre mesos, i tot apunta al fet que en els pròxims mesos tornaran a augmentar. és possible que el coronavirus sigui només un detonant d’una situació creada els últims anys on les primes obeïen més a criteris comercials de rendibilitat.

Des de la nostra posició de Broker especialista en contingències, des del minut zero i fins ara, estem treballant en diverses direccions per a ajudar als nostres clients:

· Econòmica: Minimitzant la factura del segur, bé amb la devolució automàtica de la prima en cas de cancel·lació per COVID. Bé estenent, sense sobre cap cost, les cobertures de les pòlisses ja contractades fins a la nova data, inclòs tot el 2021.

· Contractual: Hem aconseguit poder continuar oferint i cobrint tots els altres riscos que ja teníem abans de la pandèmia, tenim durant i continuarem tenint després, i que cobreixen infinitat de supòsits que impedeixen la normal celebració dels esdeveniments i ens causen una pèrdua econòmica.

· Innovant: Reactivant propostes anteriors que tornen a tenir més vigència que mai. Per exemple: L’ajornament a dates llunyanes dels nostres esdeveniments genera incertesa per al comprador. Proposem les pòlisses de ticketing amb cobertura all-*risk (per qualsevol causa per al comprador, excepte la cancel·lació del propi esdeveniment) les quals són un bon argument perquè el nostre client compri amb confiança.

Els sectors més afectats esperen amb ansietat l’arribada de dues solucions somiades: La Vacuna i la pòlissa d’assegurances que garanteixi la cobertura total dels riscos. En la nostra opinió vindran l’una de la mà de l’altra.

Dionís Aymar, director de Araytor

The show must go on
ARAYTOR CORREDURIA DE SEGUROS, S.L.

Gran Via de les Corts Catalanes, 565, 08011 Barcelona
Pº Castellana 91, 4º planta Oficina 1 28046 Madrid

T. 932 72 48 60 | events@araytor.com

SÍGUENOS

Partners de la Asociación de
Promotores Musicales

logo-APM-2021

Contacta con nosotros

Llámanos o rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo.
Araytor Correduría de Seguros